Wednesday, August 18, 2010

Flow haastattelu: Dinosauruxia


Flow-festareiden sunnuntain ensimmäinen artisti oli kovassa nosteessa oleva kotimainen Dinosauruxia, eli Emilia Lagk ja Sanna Lehto. Emilia laulaa ja Sanna soittaa synia. Gorilla! tapasi bändin heti keikan jälkeen ja hurmaantui!

G: Dinosauruxia on kuin jotain elektronisen musiikin ja taideinstallaation väliltä. Miten kuvailisitte musiikkianne?
S: Musiikkimme on hyvin intensiivistä.
E: Ja dramaattista. vähän niinkuin Richard Wagner.

Mistä Dinosauruxia nimi?
E: Me haluttiin nimi joka on helppo lausua, suomalainen mutta myös kansainvälisesti toimiva. Nimi symbolisoi myös alkua ja loppua, ennen oli dinosauruksia ja nyt on Dinosauruxia.
S: Englantilaiset kaverit ihmettelivät nimeä "dinorexia", luulivat nimen viittaavan anoreksiaan. Ihan hauska ajatus, mutta ei meidän nimi siihen liity.

Mitkä ovat täkeimmät inspiraation lähteenne?
S: Tällä hetkellä klassinen musiikki.
E: Saan inspiraatiota musiikista. Ideat sanoituksiin syntyvät kun seikkailen ajatuksissani. Löydän inspiraatiota asioista, unista jotka johtavat unelmiin, totuuksista ja ei totuuksista. Tällä hetkellä monet biisit viittaavat vahvasti tieteisiin.

Miltä tuntui soittaa Flow-festareilla? Tämä oli ensimmäinen kertanne, jännittikö?
S: Oli mahtavaa pästä soitaamaan! Tosi kivaa, suuri kunnia.
E: Jännitti! Luultiin, että telttalava olisi sellainen ihan pieni, noin metrin maasta. Lava olikin kolmen tai neljän metrin korkuinen. Kun tultiin lavalle älyttiin, että okei - wow, tässä soittaa tänään oikeesti myös Marina & The Diamonds!

Olette molemmat valokuvaajia. Miten tärkeeää visuaalisuus on teille?
S: Musiikkimme ja miltä näyttämme liittyvät vahvasti yhteen. Haluamme luoda tietynlaisen kokonaisuuden.
E: Ulkonäkö tuottaa tiettyjä mielikuvia. Ilman visuaalisia elementtejä on vaikea saada kuuluvuutta. Varsinkin elektroniseen musiikkiin visuaalinen puoli voi antaa niin paljon lisää.

Onko teillä tyyli-ikoneita, ja mikä vaikuttaa tyyliinne?
E: Lady Gaga ei ehkä varsinaisesti ole tyyli-ikonini, mutta tykkään hänen ajatusmaailmastaan ja siitä, että hän oikeasti pystyy tekemään sen mitä tekee. On ihailtavaa, että hänellä on sellainen koneisto takanaan joka mahdollistaa niin mahtipontisen shown.
S: Maria, meidän stailisti on cool.
E: Yleinsä meillä on joku idea, josta kerrotaan Marialle. Ja Maria hommaa meille idean mukaiset vaatteet ja stailaa meidät. Esimerkiksi Katri Inkerin asusteet on tosi makeita. Näyttävyys ja näkyvyys ovat esiintymisessä tärkeitä, muuta me halutaan välttää tietyt kliseet. Tavallisesti arkena tyylimme on tosi basic.

Miltä Dinosauruxian tulevaisuus näyttää?
S: Elokuun lopussa tulee kasettijulkaisu ja digitaalinen julkaisu, jotka sisältävät viisi biisiä.

Missä olette vuoden päästä?
E&S: Täällä Flow-festareilla uudestaan! Toivomme suurempaa valoshowta, isompia visuaaleja, uusia biisejä ja enemmän oikeita soittajia live-keikalle!

Dinsauruxia esiintyy 26.8 Club YK:lla

No comments: