Thursday, August 19, 2010

Flow intervju: Girls


Gorilla! träffade ett glatt men trött Girls på Flow. Bandet gillade Helsingfors och kunde tänka sig att stanna ett par dagar men hinner inte på grund av sin pågående världsturné.


Gitarristen Ryan Lynch och solisten Christopher Owens svarade på frågor tillsammans med bakgrundsbändet bestäende av Chet Jr White, Matthew Kallman och Garett Godard.


Girls beskriver sig själv som awesome popband. Namnet härstammar från ett tidigare projekt några av medlemmarna haft under namnet Curls, som i ny tappning blev Girls.

- Girls lät tillräckligt coolt. Tyvärr var Kings of Leon redan taget, skrattar bandet.


Inpiration till låtarna tar bandet från saker som händer i det dagliga livet.

- Mycket av inspirationen föds ur reaktioner och hur man känner sig i vissa situtaioner. Mycket inspiration får vi också från musik vi gillar, såsom Matt fishback lake, säger Christopher.


Girls är kända för att ha väldigt vackra och speciella musikvideon. De är gjorda av vänner till bandet och personerna i videorna är också bekanta til Girls.

- Oftast har vi ingen direkt plan för videon då vi börjar filma, säger Ryan. Vi har kul och ur det föds idéerna. Det som sker, det sker.


På frågan om vilka artister bandet skulle vilja samarbeta med har Girls en uttänkt plan.

- Beach House på grund av Victorias röst, Beyoncé på grund av hennes rumpa och Taylor Swith på grund av hennes röst. Och så skulle det vara intressant att jobba med någon begåvad jazzmusiker, exempelvis Richard Rydeman. Han är kanske en av de tuffaste personer som gör musik för tillfället, berättar Christopher.


Några samarbeten hinner bandet inte med för tillfället, då de ännu har hälften kvar av sin världsturné. Efter det väntar några stora spelningar hemma i USA, bland annat på Holliwood Ball och i Las Vegas. Sedan skall bandet in i studion och spela in sitt nästa album.

- Vi hoppas att vi om fem år är ett mer framgångsrikt band. Vem vill inte det, annars är det ingen idé att hålla på med musik, säger Ryan. Och så hoppas vi att vi är tillbaka här i samma green room med er, men då är vi ett mycket större band och Gorilla! är en mycket större tidning.


Gorilla tackar Girls för den utsagon!

No comments: